Diyarbakır Tabip Odası’nın (DTO) ‘Barış, Dostluk ve Demokrasi’ 2022 yılı ödülü Emine Şenyaşar’a verildi. Ödülün Emine Şenyaşar’a verildiğini duyuran DTO, “Ödül, Türkiye’deki adaletsizliği teşhir eden, adalet arayışının sembolü olan, adaleti tesis etmekle yetkili olanların körlüğü ve sağırlığı adalet talebini sokağa taşıyarak hepimize gösteren Emine Şenyaşar’ın” dedi.

Diyarbakır Tabip Odası’nın her yıl '14 Mart Tıp Haftası' kapsamında verdiği ‘Barış, Dostluk ve Demokrasi’ ödülü, bu yıl Urfa’da eşi ve çocuklarını saldırıda kaybeden ve bu yüzden ‘Adalet Nöbeti’ başlatan Emine Şenyaşar’a verildi.

Ödülü açıklamak için Diyarbakır Tabip Odası’nda bir basın toplantısı düzenleyen Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Elif Turan, “Her türlü baskı, gözaltı ve tutuklamaya rağmen Barış, Eşitlik, Özgürlük, Demokrasi ve adalet arayışı mücadelesi yürütenler, yarınlara ilişkin barış içerisinde bir ülke ve dünya umudumuzu büyütüyor” dedi.

Ödülün verildiği ismi açıklayan Turan şunları söyledi:

“Sağlığın olmazsa olmazı barış ve demokrasi olduğu bilinciyle bunun çabasını sarf edenleri unutmamak, bir adım öne çıkmışlarımızı onurlandırmak, Barış ve Demokrasi mücadelesini yürütenleri bir araya getirmek üzere Diyarbakır Tabip Odası tarafından 1990’lı yılların savaş ortamında 14 Mart Tıp Bayramı Haftası etkinlikleri kapsamında “Barış, Dostluk ve Demokrasi” ödülü verilmeye başlandı.

Barış, Dostluk ve Demokrasi

Toplumu ötekileştiren-kutuplaştıran söylemlerin öne çıkarıldığı günümüzde Barış; bu coğrafyada yaşayan halklar için, hiç bu kadar hayati olmadı. Dostluk; günümüzde insanların bireyselleştirildiği, birbirine ve topluma karşı duyarsızlaştırılıp yabancılaştırıldığı bir dönemde, barış kadar hayati değer olmuştur. Ve demokrasi, bugün için, yargının siyasallaştırıldığı, otoriterleşmenin yukarıdan aşağıya örgütlendiği bir dönemde en çok mücadele edilmesi gereken bir değerdir.

Ödül adalet arayışının sembolü olan Emine Şenyaşar’a verildi

Aday kişi ve kurumlar içerisinden daha ayrıntılı gerekçelerini kararı veren ödül belirleme jurisi tarafından 12 Mart 2022 tarihinde yapılacak tören sırasında açıklanacağı bu yılki ödülün; her türlü baskılara, müdahalelere; gözaltılara, soruşturma açılmalara, kötü  hava koşullarına rağmen kararlı bir şekilde adalet nöbetini sürdüren, benzersiz sivil itaatsizlik eylemiyle  Türkiye’deki adaletsizliği teşhir eden, adalet arayışının sembolü olan, adaleti tesis etmekle yetkili olanların körlüğü ve sağırlığı adalet talebini sokağa taşıyarak hepimize gösteren Emine Şenyaşar’a verilmesini uygun görmüştür.

Ödül düzenlenecek törenle Emine Şenyaşar’a verilecek

Kararlı ve barışçıl eylemleri ile cezasızlık politikalarına karşı çıkan Emine Şenyaşar’ın bu haklı adalet mücadelesinde yanında olduğumuzu, yalnız olmadığını yeniliyor, Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü vermekten onur duyuyoruz. 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenecek tören ile verilecek olan Ödülün Eşitlik, Özgürlük, Barış, Demokrasi ve adalet mücadelesi yürütenleri daha fazla cesaretlendirmesini umuyoruz.” (SUR AJANS)

Editör: Haber Merkezi