Caner Kılıç/ÖZEL HABER
Diyarbakır’da bulunan Dicle Üniversitesi Hastanesi, 2023 yılında 80 kente hizmet verdiğini ve bununla ‘gurur’ duyduğunu reklam billboardlarına taşıdı. Hastane yönetimi sadece reklam billboardlarında değil, birde kendi web sitelerinde bunun bilançosunu açıkladı.
'Otopark sorunu tüm çıplaklığıyla duruyor'
Verdiği reklamla kendini öven hastane yönetiminin göremediği Dicle Üniversitesi Hastanesi’ndeki öteki tabloyu Sur Ajans fotoğrafladı.
Asansörler mesaide, hastalar daracık merdivenlerde
Hastanede bulunan asansörler tam olarak çalışıtırılamadığı için hasta, hasta yakınları ve engelli bireyler daracık merdivenlerden 10'uncu kata kadar zorunda kalıyor.
Ticari mekanlar kapasiteyi kaldırmıyor
Hasta ve hasta yakınları için olan ticari mekanları kapasiteyi kaldıracak düzeyde değil. Hasta ve hasta yakınları yetersiz kalan ticari mekanlardan dolayı ağaç altlarında konaklıyor. Bu durum ise beraberinde yeni sağlık sorunlarını da getiriyor.
Hastalar kliniklerin önünde saatlerce bekliyor
Kendi bünyesinde Sağlık Bakanlığı'ndan farklı bir randevu sisteminin işlendiği hastanede, personel eksikliği ve sistemsiz çalışma düzeni gibi sorunlar ile 2022 yılındaki 'soruşturma' örneğinde olduğu gibi hastanede görevli bazı hekimlerin özel muayenehanelerde ücretli tedaviyle uğraşmasından kaynaklı, kliniklerin bulunduğu koridorlarda hastalar saatlerce beklemek zorunda kalıyor.
Personellerin hak talebini yönetim görmüyor
Bitmeyen tadilatlar
Kliniklerde her yıl sürekli olarak tadilat yapılıyor. Akıllarda soru işareti bırakan bu tadilat sürekliliği sağlık alanını adeta bir şantiyeye dönüştürüyor.