Çocukken kitapların arasında kuruttukları çiçeklerden esinlenen Diyarbakırlı genç öğretmenler, Bahoz Özdamlayıcı ve Ayşe Suna, bir yıl boyunca farklı mevsimlerde topladıkları çiçekleri kurutarak sergi haline getirdi.

Beritan Kaya/Özel Haber

1 yıl boyunca farklı bölgelerden topladıkları çiçekleri kurutarak 275 tane tabloda birleştiren genç öğretmenler, kuruttukları çiçekleri sergi haline getirip Diyarbakır’ın tarih kokan Sur ilçesinde tarihi taşlarla döşenmiş bir mekan olan hewş kafede meraklılarıyla buluşturuyor.

"Umudun yüzlerdeki somut ifadesini görebilmek bizi mutlu ediyor"

13 yıldır çiçek kuruttuğunu, aslında çiçeğin umudun, umut etmenin simgesi olduğundan söz eden Özdamlayıcı, ”Hepimiz defterlerimizin arasında çiçek kuruttuk. Ben 13 yıldır çiçek kurutuyorum bu sergimiz bir yıl da meydana geldi. Son 5 yıldır Ayşe Suna arkadaşımla çiçek kurutuyoruz. Bu tablolar insanların duygularına hislerine hitap ediyor. Duygunun paylaşılması ve yüzdeki somut ifadesini görmek bizi çok mutlu ediyor” dedi.

"Çiçek deyip geçmemek lazım"

 Tunceli, Batman, Mardin’den ve Diyarbakır’dan topladıkları çiçekleri bir araya getirerek kurutan, insanların yüzünde tebessüm oluşturmayı hedefleyen Özdamlayıcı,”Biz acının yoğurulduğu bir coğrafyada yaşıyoruz, insanların umudunu kaybettiği yerde onlara bu çiçeklerle yeniden umut olmaya çalışıyoruz. Biz bu tabloları yaparken öncelikle kişiliğimizi yaşamda ki ilkelerimizi ön planda tutarak yaptık. Çiçek deyip geçmemek lazım. Bir gün bir çiçeğin hayatımızda çok kalıcı etkisi ile karşılaşabiliriz. Binalardan, kaldırımlardan çok üretime dayalı nitelikli insanların yetişebileceği topluma ihtiyacımız var bunun olanaklarını oluşturmamız lazım umutlandırmamız, insanlığa imza atacak eserler bırakmamız lazım. İnsanlar sergimizi çok sevdi ve bir nebze de olsa onları anılarına çocukluklarına götürmüş olduk” şeklinde konuştu.

"Kurutulmuş Çiçekler Sergisi" 22 mayıs cumartesi gününe kadar Ulu Camii arkasındaki Hewş kafede sergilenecek.

Editör: Haber Merkezi