Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Bitlis Milletvekili Hüseyin Olan, kentte bulunan hastanelerde hizmet veren sağlık çalışanların sorunlarına ilişkin Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Yemeklerden böcek çıkıyor

Olan, sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunların kronik hale geldiğini ve artık kabul edilmez bir boyut aldığına dikkat çeken Olan, kentte bulunan hastanelerde çıkan yemeklerin sağlıksız olduğunu, yemeklerin içinde böcek çıktığını söyledi. Olan, “Yemek için merkezi ihale yapılmakta ve belli bir kesime peşkeş çekildiği söylenmektedir. Yereldeki idareciler gelen eleştirilere karşı merkezi yönetimi işaret ediyorlar” diye belirtti.

 Bakanlık 3 maymunu oynuyor

Sağlık Bakanlığı’nın yaşanan sorunlar karşısında adeta üç maymunu oynadığını da aktaran Olan, “Buradan Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’ya soruyorum; Tatvan’dan, Hizan’dan, Mutki’den, Adilcevaz’dan gelen bir hasta ve hasta yakını kışın ağır koşullarında temel ihtiyaç olan beslenme ihtiyacını bu şartlarda nasıl karşılayacaktır? Bu sorunların temel nedeni, yemekhane hizmetlerinin kamusal olmaktan çıkarılması ve belirli yemek firmalarının sektörde adeta tekelleşmesidir. Vergilerimizle karlarına kar katarken, bizi yetersiz ve niteliksiz beslenmeye mahkûm eden özel sektörce sunulan hizmetler, eskiden olduğu gibi kamusal bir şekilde sunulmalıdır” ifadelerini kullandı.

‘Sadece dört uzman hekim var’

Bingöl’de doğalgazdan 16 zehirlenen 9 kişi Diyarbakır’a getirildi Bingöl’de doğalgazdan 16 zehirlenen 9 kişi Diyarbakır’a getirildi

 Olan, yurttaşların Tatvan Devlet Hastanesi’ne erişimde de zorluk çektiğini, yine 50 bin kişinin yaşadığı Hizan’daki devlet hastanesinde sadece dört uzman hekimin olduğu bilgisini paylaştı. Olan, diğer pek çok ilçe hastanelerinde de benzer sorunların katlanarak büyüdüğünü söyledi. Olan açıklamasında ayrıca anadilde sağlık hakkına da işaret etti. Anadilde sağlık eğitimin verilmesi gerektiğini belirten Olan, “Ana dilde sağlık eğitimi verilmediği zaman hasta ve doktorlar anlaşamamaktadır. Hastalar dertlerini anlatamadığından dolayı doktorların yanlış teşhis koymasına neden olmaktadır. Bu durumu gidermek için en azından ker hastaneye Kürtçe tercüman atanması gerekmektedir” diye belirtti.

Kaynak: MA