İrfan Erdoğan/Almanya/ Wuppertal

Çepni ve çevresi yardımlaşma derneği tarafından Geschwister School Platz caddesinde bulunan Haus der Jungen Barmen'de "Dostlar seni unutmadı" şiarıyla düzenlenen anma gecesine çok sayıda emekçi katılırken, çok sayıda yerli ve göçmen kökenli kuruluş ve dernek de destek verdi.

Ma Müzik eğitmeni Ertaş: Hafızasızlaştırmaya karşı Kürt kültürüne sahip çıkmalı Ma Müzik eğitmeni Ertaş: Hafızasızlaştırmaya karşı Kürt kültürüne sahip çıkmalı

Etkinliğin moderatörlüğünü gazeteci Aziz Koçyiğit'in yaptığı etkinlik öğleden sonra saat 14.00'de başladı. Oldukça yüklü bir programa sahip olan anma gecesinin onur konukları ise başta aşık Veysel'in torunları olmak üzere Metin Gür (Araştırmacı Gazeteci yazar), İsmail Çoban (Ressam),Molla Demirel (Şair ve yazar), Şakir Bilgin (Yazar, Dünya yayınevi sahibi), İlyas Emir (Güney Dergisi sorumlusu), Zülfü Gürbüz (NRW eyaleti öğretmenler birliği), Kazım Gündoğan (Gazeteci yazar ve belgeselci), Yücel Özdemir (Gazeteci Yazar, Evrensel gazetesi Avrupa temsilcisi),Safariye Ekşi (DİDF Genel Başkanı), Özkan Lafatan (Yol TV. Yönetim kurulu başkanı),Dilek Engin (SPD BRW eyalet parlamentosu milletvekili), Servet Köksal (SPD Wuppertal il başkanı) ve işten atılan Solingen BORBET fabrikası işçileri idi.

Anma gecesinin programı ise, Aşık Veysel'in köyü olan sivrialanın kısa belgeseli, Müzikolog Doç. Dr. Sabri Uysal, Araştırmacı yazar Ali Haydar Avcı, Yazar Ali Rıza Orman, DİDF Köln kardelen korosu, Türkcüler Anıl Tokmak ve Barış Şahin, yine Emlek yöresi türkülerinden Nazlı ve Ahmet Başbuğa, Eyüp Düzgünkaya ve öğrencilerinden oluştu...

Yaklaşık 6 saat süren anma etkinliğinde aynı zamanda Aşık Veysel'in kişiliği sanatı da konuşulurken İsrail'in Filistin halkına karşı giriştiği katliam da protesto edildi.

Editör: Ali Abbas Yılmaz