Sağlık

Diyarbakır’da yeni bir tüp bebek ünitesi daha açıldı

Diyarbakır’da bulunan Özel Bower Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Yunus Çavuş’un birim sorumluluğunda Tüp Bebek Ünitesi kuruldu.

Diyarbakır’da bulunan Özel Bower Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Yunus Çavuş’un birim sorumluluğunda Tüp Bebek Ünitesi kuruldu.

Yeni ünitenin açılışını duyuran Özel Bower Hospital Yönetim Kurulu, tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Tüp Bebek Ünitesine başvuran her çiftin tıbbi geçmişi ve infertilite (kısırlık) nedeni detaylı incelenmekte, en uygun tedavi yaklaşımı önerilmekte ve başarıyı arttıracak diğer tedavi yöntemleri titizlikle uygulanmaktadır.

Tüp Bebek tedavisini yürüten doktor kadrosu, embriyolog, biyolog ve tüm ekip, uzun yılların tecrübesini taşımakta, uluslararası düzeyde bilgi, beceri ve güncel tıp gelişmelerine hakim olarak çalışmalarını yürütmektedir.

Özel Bower Hospital Tüp Bebek Embriyoloji ve Androloji Laboratuvarı, tasarım ve inşaasında kullanılan malzemeler, sürekli hava kalitesi, hücre kültüründe kullanılan ekipman ve sarf malzemeler uluslararası kalite standartlarına uygun olarak düzenlenmiştir.”

‘Bilimsel ve etik ilkelerden taviz vermeyeceğiz’

Gazetemize konuşan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Yunus Çavuş, tüp bebek konusunda yaptıkları araştırmalar ışığında tüp bebek ünitesini kurma kararı aldıklarını aktardı. Çavuş, ekip olarak hastalara karşı bilimsel ve mesleki etik değerlerden taviz vermeyeceklerini dile getirdi.

'Hastalarının yaklaşık yüzde 62,5’i kent dışına gidiyor'

Diyarbakır’daki tüp bebek hastalarının yaklaşık yüzde 62,5’nin kent dışına tedavi olmak için gittiği bilgisini paylaşan Çavuş, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Diyarbakır tüp bebek konusunda ihtiyacı olan bir kent. Giderek nüfusu artan ve birçok ile de sağlık hizmet sağlıyor. Bizim kendi yaptığımız araştırmalarımızda Diyarbakır’da aylık yaklaşık olarak 800 civarında tüp bebek hastası bulunuyor. Bu hastaların yaklaşık 300’ü Diyarbakır’da bulunan ünitelerde tüp bebek yaptırmakta ama büyük bir kısmı da şehir dışına taşınmakta.

Şehir dışına taşınan hastalara bir karşılık vermek ve ekibimizde bu bölgede görülen erkek infertilite konusuna eğiliyoruz. Biz bu açıkları karşılamaya ve bu konuya yoğunlaşmaya çalışıyoruz. Diyarbakır dışına çıkan hastaları bu kentte tutmak temel hedefimiz. Tabi bunu yaparken de bilimsel ve etik ilkelerden taviz vermeden ilerleyeceğiz.”

Değerli okuyucularımız gazetecilik meslek ilkeleri doğrultusunda, bu içerikte reklam öğelerinin yer aldığını sizlerle paylaşmak istiyoruz.